"The varieties are the “bricks” with which we build. The territory (and to a degree, human input) is the architect that designs the wine-palace."
Cascina Baricchi
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μικρό κτήμα που βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής Barbaresco στο Piemonte της Ιταλίας. Το κτήμα διευθύνεται από τον Natale Simonetta και τη σύζυγό του, Francesca. Ο Natale ενώ δεν αποφοίτησε από την οινολογική σχολή, ‘σπούδασε’ δίπλα στον θρυλικό Bruno Giacosa, και όπως λέει o ίδιος, αισθάνεται ότι του έδωσε άφθονη γνώση για να φτιάξει υπέροχο κρασί. Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του οινοποιείου την τελευταία δεκαετία, είναι η κίνηση να εργαστεί με τον κλώνο Nebbiolo Rosé στους αμπελώνες του. Ο κλώνος Rosé είναι πολύ πιο κοντά σε στυλ με τα παραδοσιακά κρασιά του Piemonte που παράγονταν στην περιοχή τους τελευταίους οκτώ αιώνες. Ο Simonetta δεν είναι ένας τυπικός παραγωγός του Piemonte αλλά ένας ιδιοφυής οινοποιός που τυχαίνει να είναι από το Piemonte. Τα κρασιά του Baricchi παράγονται σε παραδοσιακό στυλ με παρατεταμένη παλαίωση σε μεγάλα, ουδέτερα botti. H οινοποίηση πραγματοποιείται με άγριες ζύμες και μετά τη ζύμωση διαβρέχονται για επιπλέον 10 ημέρες περίπου με capello sommerso, ή submerged cap, πριν μπουν σε μεγάλα, ουδέτερα botti. Εδώ, τα κρασιά παλαιώνουν για τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν εμφιαλωθούν.