Προερχόμενη από το εμβληματικό
οινοποιείο Arpepe από 100%
σταφύλια Nebbiolo των Άλπεων, καλλιεργημένα
στις απότομες βραχώδεις πλαγιές της περιοχής Valtellina, η συγκεκριμένη
ετικέτα εντυπωσιάζει χάρη στην νεανική της ορμή και την φινέτσα της ενώ
καταναλώνεται ευχάριστα κερδίζοντας τους λάτρεις του στυλ της Βουργουνδίας.
Το παγκοσμίου φήμης οινοποιείο Arpepeδημιουργήθηκε
από μία οικογένεια αμπελουργών που για 150 χρόνια έχουν αφοσιωθεί με πάθος στην
καλλιέργεια του Nebbiolo από τα σταφύλια των Άλπεων, υιοθετώντας διαδικασίες με σεβασμό προς τη γη,
συγκομιδή με τα χέρια και παραδοσιακές μεθόδους οινοποίησης. Το Nebbiolo των Άλπεων ή Chiavennasca όπως το
αποκαλούν οι ντόπιοι, καλλιεργείται στην ορεινή Valtellina ακολουθώντας
τους φυσικούς ρυθμούς της ποικιλίας και τον σωστό χρόνο αναμονής για την
ωρίμανση στο κελάρι, κύρια φιλοσοφία του οινοποιείου αυτού.
Ελαφρύ λαμπερό ρουμπινί χρώμα με απαλές
νότες λουλουδιών και κόκκινων φρούτων, που οδηγούν σε μία φρέσκια φρουτώδη
γεύση με δροσιστική οξύτητα και απαλά γήινα στοιχεία. Ένα Nebbiolo που δε χρειάζεται να περιμένει χρόνια
στο κελάρι, αλλά προορίζεται να καταναλωθεί νέο και να ταιριάξει ευχάριστα με
το φαγητό! Δοκιμάστε το με ένα carpaccioμόσχου ή ένα τατάκι τόνου με σόγια σως.