"Τα κρασιά της εταιρείας Barollo χαρακτηρίζονται από τη σωστή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και αλκοόλ και καλή οξύτητα, η οποία βοηθά στην ενίσχυση των αρωμάτων και τη διατήρησή τους με την πάροδο του χρόνου."
BAROLLO
Η Marca Trevigiana, η περιοχή γύρω από την πόλη του Treviso στην περιοχή του Veneto, φημίζεται για τη φυσική της ομορφιά: το έντονο πράσινο της βλάστησης, τους απαλούς λόφους, την υπέροχη θέα στα βουνά προς τα βόρεια. Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα οινοποιεία του Veneto συγκαταλέγεται και αυτό των αδερφών Marco και Nicola Barollo που βρίσκεται κοντά στην Αδριατική Θάλασσα και στους Δολομίτες των Άλπεων. Το ντεμπούτο τους ήρθε το 2001 και υπήρχε πολλή δουλειά πίσω από αυτό. Όπως λένε οι ίδιοι, «κάθε αμπελώνας έχει σχεδιαστεί με μεγάλη προσοχή στα εδάφη και τα κλιματολογικά χαρακτηριστικά του, με επιλογή των πιο κατάλληλων ποικιλιών». Η μοναδικότητα των κρασιών Barollo πηγάζει από τα σταφύλια του, τα οποία καλλιεργούνται με εξειδικευμένο τρόπο σε 50 εκτάρια αμπελώνων. Τα σταφύλια συγκομίζονται με το χέρι ενώ χρειάζονται περίπου 20 εργαζόμενοι για να τα συλλέξουν από ένα εκτάριο αμπέλων την ημέρα. Στη συνέχεια, υφίστανται παραδοσιακή ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Τα κρασιά της εταιρείας Barollo χαρακτηρίζονται από τη σωστή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και αλκοόλ και καλή οξύτητα, η οποία βοηθά στην ενίσχυση των αρωμάτων και τη διατήρησή τους με την πάροδο του χρόνου.