"They said it was not possible to make good wine from our local variety Teroldego."
Foradori
Η Elisabetta Foradori γεννήθηκε ‘ανάμεσα στα αμπέλια’ και ανέλαβε το οικογενειακό οινοποιείο στα 19 της χρόνια. Τη δεκαετία του ΄90 και ενώ ήδη είχε κατακτήσει τον τίτλο της βασίλισσας του Τeroldego, ξεχώρισε και πάλι λόγω των ιδιαίτερων μεθόδων καλλιέργειας και οινοποίησης (βιοδυναμική καλλιέργεια, massal selection, χρήση αμφορέων) που υιοθέτησε, αδιαφορώντας για τις τάσεις της αγοράς της βιομηχανίας κρασιού της εποχής. Προτίμησε να δημιουργήσει κρασιά από τοπικές ποικιλίες του Trentino, με λιγότερο επεμβατικούς τρόπους, σεβόμενη τη γη και υιοθετώντας μια πιο ‘ολιστική’ προσέγγιση στο αμπέλι. Τα ηνία του οινοποιείου έχουν αναλάβει σήμερα τα τρία της παιδιά ενώ η ίδια συμμετέχει ακόμη ενεργά στην παραγωγή. Το Teroldego, καθώς και το Pinot Grigio, καλλιεργούνται στην Campo Rotaliano μια εκτεταμένη και πλούσια σε ασβεστόλιθο και γρανίτη πεδιάδα, - ουσιαστικά το "grand cru" του Trentino - με τα αμμώδη και χαλικώδη εδάφη. Τα Nosiola και Manzoni προέρχονται από τους λόφους Fontanasanta πάνω από το Trento, σε εδάφη από ασβεστολιθικό άργιλο.
Προϊόντα παραγωγού
Εμφάνιση 1 έως 7 από 7 (1 Σελ.)